miercuri, 21 aprilie 2010

voluntarul din mine

Azi, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (www.centruldevoluntariat.ro) a avut loc in Parcul Central din Cluj, ziua veseliei. And indeed it was. Cred ca din start primul lucru care ne-a facut pe toti veseli si cu zambetul pe buze a fost faptul ca soarele a tinut cu noi si a tinut piept norilor care incercau sa ne incurce. Impartiti pe cateva ateliere- face painting, arta origami si muzica- volunatrii implicati au facut ca parcul sa fie un loc plin de voie buna. S-a batut in oale, s-a cantat la furtunul de la aspirator, s-au facut cele mai haioase face paintiguri si ne-am minunat de ce se poate face dintr-o bucata de hartie si putina rabdare.
Cei mai incantati au fost copii, care si-au asteptat cuminti randul pentru a avea masca lui spiderman , sau a simti ca prind aripi de la fluturasul proaspat desenat pe fata. E lucru minunat sa vezi cum copii se opresc din zbenguiala si pentru cateva minute il asculta si il urmaresc plini de interes pe voluntarul ACTOR cum le explica si exemplifica cum sa faca avioane de hartie, care mai apoi au umplut parcul...zeci de avioane colorate isi faceau drum printre baloane si frunzele copacilor.
Nu a lipsit nici o mica, dar draguta cafenea in aer liber, unde voluntarii CVCN, veniti prin programul EVS (European Voluntary Service) au stat de vorba cu cei interesati de acest proiect, impartasind din experienta lor, si explicandu-le pasii neecsari pentru a putea fi voluntar EVS.
All in all, desi sunt tare obosita, a fost zi draguta, plina de zambete si voie buna. Ceva de care aveam nevoie

Niciun comentariu: